stackars djjur!



DET BLIR SÅ ! PGA KLIMATFÖRÄNDRINGARNA! DJUREN HAR INGE STANS ATT TA VÄGEN! SÅ ALLA SAMMLAS PÅ ETT ENDA STÄLLE! OCH DE ORSAKAR OLYCKOR!!:(





 

Valrossarna trampade ihjäl varandra

När sommarisen till havs smälter bort har valrossarna ingenstans att vila - den sista utvägen är att lägga sig på land, vilket drabbade ett helt samhälle.

För två somrar sedan förändrades livet i den ryska byn Ryrkaypie. Då dök det för första gången inom historisk tid upp valrossar som la sig på skolgården. Det var inte EN valross utan utan 40 000 som släpade sig upp på stranden och fullständigt tog över en udde och en skolgård.
 
Valrossarna blev ett stort problem för de lokala myndigheterna. De luktade illa, ljudnivån var enorm och det dog valrossar på löpande band i trängseln. I slutet av oktober försvann valrossarna lika plötsligt som de hade dykt upp. De stinkande döda kadavren som låg kvar måste transporteras bort så fort som möjligt för att inte locka till sig isbjörnar till byn.
 
 
 
Totalt flyttade byn bort 573 döda valrossar och la dem på olika matningsplatser för isbjörn, en bit utanför samhället. Det måste ha varit världens största djur-utfodring. Att flytta så många döda stora djur var ett hästjobb. Troligen dog det flera tusen valrossar i området. Anledningen till att så många valrossar kom iland är att sommarisen till havs hade smält bort och valrossarna hade ingen is att vila på - den sista utvägen var att lägga sig på land.
 
Det var också här i Ryrkaypiu som en 16-årig flicka dödades av en isbjörn. Någon hade lämnat sopor i en container och den hungriga björnen kunde inte motstå doften. Masha  Kymylkut som hade besökt en vän och var på väg hem i mörkret när hon gick förbi en containern. Hon upptäckte isbjörnen bara någon meter ifrån henne, hon greps av panik och började springa.  Tyvärr, "triggade" det igång isbjörnens jaktinstinkter och snabbt slogs hon ned och dödades.
 
Källa: Tom Arnbom Världsnaturfonden WWF

Kommentarer
Postat av: Lina

Jo de har du, du skrev att ett par skor jag hade utlagda va fula, men jag godkände inte kommentaren, sådeså

2009-12-10 @ 06:37:45
URL: http://miralina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0